Whey proteine Isolaat

In dit artikel gaan we dieper in op wat Whey Isolaat nou precies is en of het effectief kan zijn

Macronutrienten

voeding

Whey proteïne is misschien wel het meeste gebruikte voedingssupplement in de fitness branche. Dit wordt zowel gebruikt voor het afvallen als droogtrainen, spieropbouw etc. Kort gezegd staat whey voor snelle eiwit en caseïne het trage eiwit genoemd. Whey proteine is een product dat veel al gebruikt wordt na de training voor het herstel, maar ook om makkelijker aan je eiwitbehoefte te komen.

Wat doet whey proteïne met je?
Whey proteine is een bekend middel onder intensieve sporters, zoals bodybuilders en fanatieke krachtsporters. Het helpt bij het opbouwen van spiermassa en bij het herstel van spieren. Het kan helpen bij afvallen door honger gevoel te verminderen en stofwisseling te verhogen

Hoe gezond is whey proteine nou eigenlijk?
Whey proteine is een gezonde en gemakkelijke manier om meer eiwitten aan je dieet toe te voegen. Het is een hoogwaardige eiwitbron die goed door het menselijke lichaam wordt opgenomen.

Hoeveel whey proteine wordt er aangeraden op een dag.
Ben je een duursporter met een actieve levensstijl? Dan kan dit aantal hoger liggen tot ongeveer 1,5 gram eiwitten per dag per kg lichaamsgewicht. Een krachtsport die meer spiermassa wil opbouwen heeft zelfs 1,5 tot 2 gram nodig per kg. In whey proteine zit gemiddeld tussen 25-30 gram proteine dus het kan een product zijn dat enorm veel help kan bieden.

Wat is het verschil tussen whey proteine en whey isolaat?
Whey proteine bevat meer vet en koolhydraten dan whey proteine. Met andere woorden is whey isolaat een zuiverder dan gewone whey proteine. Whey proteine bestaat voor 80% uit eiwitten en whey isolaat bestaat voor 90% uit eiwitten en bevat ook nog eens minder vet en koolhydraten. Conclusie als je wilt afvallen kun je het beste whey isolaat gebruiken en wil je spiermassa opbouwen gebruik dan whey proteine.

Kun je whey proteine nou gebruiken tijdens je begeleiding bij VetFit coaching?
Om af te vallen is whey isolaat een geweldige manier om gewichtsverlies te bevorderen. Het is een meer geconcentreerde eiwitbron en bevat minder koolhydraten en vet die tot wel 90% eiwit bevat. Op deze manier kun je er voor zorgen dat je voornamelijk eiwitten binnen krijgt en weinig andere calorieën.

"Eiwitten zijn enorm belangrijk voor spierbehoud en opbouw, maar daarnaast zijn het ook de meest verzadigde voedingsstof, waardoor je minder honger zult ervaren"

- Corne Ponsteen