Caloriebehoefte berekenen
Het berekenen van je caloriebehoefte is een essentiële stap voor iedereen die serieus bezig is met zijn gezondheid en lichaamsgewicht. Of je nu wilt afvallen, aankomen, of je huidige gewicht wilt behouden, het is belangrijk om te weten hoeveel energie (calorieën) je dagelijks nodig hebt.

Wat is caloriebehoefte?
Je caloriebehoefte is de hoeveelheid energie die je lichaam nodig heeft om dagelijks te functioneren. Dit varieert per persoon en hangt af van factoren zoals leeftijd, geslacht, gewicht, lengte en hoe actief je bent.

Waarom is het belangrijk?
Het kennen van je caloriebehoefte helpt je bij het maken van een voedingsplan dat aansluit bij je doelen. Als je meer calorieën eet dan je nodig hebt, kom je aan. Eet je minder, dan val je af. Door te weten wat je lichaam nodig heeft, kun je bewustere keuzes maken over je voeding.

Hoe bereken je je caloriebehoefte?
Er zijn verschillende methodes om je caloriebehoefte te berekenen, maar deze kunnen soms ingewikkeld zijn. Gelukkig kun je op deze manier een eenvoudige online rekentool gebruiken. Door enkele gegevens in te vullen, zoals je leeftijd, geslacht, gewicht, lengte en activiteitsniveau, krijg je snel een schatting van je dagelijkse energiebehoefte.

De rekentool van VetFit Coaching
De rekentool van VetFit Coaching maakt het berekenen van je caloriebehoefte gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is wat basisinformatie invullen en je krijgt direct een schatting van je dagelijkse caloriebehoefte. De tool gebruikt wetenschappelijk onderbouwde formules en houdt rekening met de nieuwste inzichten op het gebied van voeding en metabolisme.

 

Imperial
Metrisch
Basisinformatie
jaren
kg
cm
Activiteitsniveau
Je resultaten:
Doel calorie inname per dag:
0