Jouw omgeving bepaalt jouw resultaat!

De invloed van jouw omgeving op je resultaten – Onze omgeving speelt een grote rol in hoe succesvol we zijn, vooral als het gaat om afvallen en een gezondere leefstijl. Het gezegde “je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je het meest omgaat” laat zien hoe belangrijk onze omgeving is. De plek waar we wonen, de mensen om ons heen en de cultuur waarin we leven, hebben allemaal invloed op hoe we denken en wat we doen, en uiteindelijk op hoe succesvol we zijn in het bereiken van onze gezondheidsdoelen.

Mensen om je heen
De mensen met wie je omgaat, beïnvloeden je eet- en beweeggewoonten. Als je vrienden en familie hebt die gezond eten en regelmatig sporten, zul je eerder geneigd zijn om ook deze dingen te doen. Je neemt vaak onbewust hun gedrag over. Maar als de mensen om je heen vaak ongezond eten en niet veel bewegen, kan dit jouw gedrag negatief beïnvloeden.

Jouw leefomgeving
De plek waar je woont en werkt, kan jouw keuzes om gezond te leven makkelijker of moeilijker maken. Als je keuken vol ligt met gezonde etenswaren en je een werkplek hebt waar je veel kan bewegen, helpt dat bij het afvallen. Maar als je huis vol ligt met snacks en je de hele dag zit op het werk, wordt het moeilijker om gezond te blijven.

Cultuur en gewoonten
De gewoonten en waarden van de cultuur waarin je leeft, spelen ook een rol. In een cultuur waar gezondheid en sporten belangrijk zijn, voel je je meer gemotiveerd om gezond te leven. Maar in een cultuur waar veel eten en weinig bewegen de norm zijn, kan het moeilijker zijn om gezond te blijven.

Bewuste keuzes
Het is belangrijk om bewust te zijn van je omgeving en actief keuzes te maken die je helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken. Dit kan betekenen dat je je omgeving moet aanpassen of nieuwe vrienden moet ‘zoeken’ die een gezonde leefstijl hebben, of in ieder geval jezelf moet omringen met gelijkgestemden. Door bewust te kiezen voor een omgeving die je gezonde gewoonten ondersteunt, kun je je kans op succes bij het afvallen en gezond blijven vergroten.

"Trek je niks aan van de mening van anderen, vaak komt dit voor uit jaloezie"

- Kenneth